Auto Accessoires
auto-onderdelen

Auto onderdelen

Bent u op zoek naar auto onderdelen ?De gemiddelde wagen is opgebouwd uit meer dan 5000 verschillende auto onderdelen. Daarnaast worden ongeveer 60 verschillende materialen in een auto verwerkt, variërende van staal en nikkel tot karton en nylon.

Alle auto onderdelen kunnen echter in 6 groepen worden onderverdeeld:

Auto onderdelen in zes hoofdgroepen

Automotor auto onderdelen

motor

In het inwendige van de motor worden temperaturen van meer dan 700 °C ontwikkeld. Slechts één vierde van deze warmte wordt omgezet in mechanische energie. De overige warmte wordt via het koelsysteem en de uitlaat afgevoerd.

 

Transmissie auto onderdelen

transmissie

De transmissie brengt de kracht van de motor over naar de wielen. Ze omvat de versnellingsbak en de koppeling.

 

Stuurinrichting auto onderdelen

stuurinrichting

Zonder de perfectionering van de stuurinrichting zou het gewicht van de gemiddelde auto (750kg) de besturing onmogelijk maken.

 

Wielophanging auto onderdelen

wielophanging

De schokdempers zorgen voor een beter rijcomfort. Zo heb je veersystemen en torsiestabilisators.

 

Elektrische installatie auto onderdelen


elektrische installatie

Een accu van 12 volt vormt de primaire krachtbron om de motor op gang te brengen. De bobine voert deze spanning op tot 20.000 volt. Naast de ontsteking omvat de elektrische installatie verder de dynamo, startmotor, lampen, ruitewissers en andere instrumenten.

 

Remmen auto onderdelen

remmen

De remmen die een wagen vanaf 100 km per uur tot stilstand brengen, ontwikkelen voldoende warmte om 1 liter water tot koken te brengen.


Zorg er steeds voor dat je auto onderdelen in goede staat verkeren. Zo vermijd je later kosten bij het herstellen of vervangen van je auto onderdelen.

Ben je naast auto onderdelen ook op zoek naar gereedschap om aan je wagen en auto onderdelen te sleutelen? Kijk dan verder op onze pagina over de verschillende soorten auto gereedschap.