Auto Accessoires
auto-onderdelen
ring
sleutel

Ringsleutels

ringsleutel

Ringsleutels zijn sleutels die sterker en lichter zijn dan steeksleutels en voor uitgebreid onderhoud aan een auto is een set ringsleutels van essentieel belang.Ringsleutels kunnen een moer over een zeer kleine afstand verdraaien, omdat de ring twaalf kanten heeft. Ringsleutels kunnen niet doorslippen en geen schade veroorzaken, omdat de moer geheel omvat wordt. Voor de maten van ringsleutels geldt hetzelfde als voor steeksleutels. Als regel vormt de ring als het ware een zwanenhals met de steel ter vereenvoudiging van het werk.

Het nadeel van ringsleutels is dat zij niet kunnen worden gebruikt bij moeren waarboven slechts geringe ruimte is. Er bestaan speciale sleutels die een opening in de ring hebben, een bastaard ring-steeksleutel, maar het gebruik hiervan door een amateur moet worden afgeraden, omdat deze sleutels de neiging hebben af te schuiven, wanneer grote kracht wordt gebruikt.


Naast de ringsleutel vind je op deze site ook informatie over andere sleutels, zoals de steeksleutel, inbussleutel, pijpsleutel, dopsleutel, bougiesleutel, verstelbare sleutel en momentsleutel.