Auto Accessoires
auto-onderdelen
tang

Tangen

Een tang is een stuk gereedschap dat steunt op het principe van de hefboom. Een tang biedt een uitstekende grip, maar mag nooit worden gebruikt in plaats van een sleutel. De meeste tangen hebben immers getande bekken en zullen de hoeken van een moer beschadigen.Een combinatietang, met of zonder ge´soleerde handgrepen, heeft in de bek een plat en een rond deel en een snijkant. Voor het knippen van verenstaal of roestvrijstaal is een combinatietang niet geschikt.

Een zijkniptang wordt gebruikt voor het knippen van kabels en het strippen van draad. Punttangen en rondtangen zijn geschikt om aan kleine onderdelen te werken en om metaal te buigen of te vormen. Een springveertang kan worden gebruikt om zowel naar binnen als naar buiten verende borgringen te verwijderen.


Ventilatie en verwarming van een garage

Een garage moet goed geventileerd worden, bijvoorbeeld door middel van luchtroosters in de muur, omdat anders door condensvorming zowel de binnen- als de buitenkant van de auto wordt aangetast.

In de winter kunnen maatregelen worden getroffen om de inhoud van het motorcarter op temperatuur te houden of om het koelwater te verwarmen. Deze maatregelen zijn in feite alleen belangrijk voor landen met extreem koude winters en hebben bepaald weinig nut als een garage normaal verwarmd is.