Auto Accessoires
auto-onderdelen
sleutel

Verstelbare sleutels

verstelbare sleutel

Verstelbare sleutels zijn sleutels om moeren in allerlei maten los en vast te draaien, maar zij mogen uitsluitend worden gebruikt als het passende gereedschap niet voorhanden is.Met een verstelbare sleutel is het moeilijk accuraat te werken. De hoeken van de moeren worden gemakkelijk afgerond en bouten worden gauw geforceerd.


De verstelbare sleutels die de doe-het­zelver nodig heeft, zijn een middelgrote voor het algemeen voorkomende werk en een kleine voor werkzaamheden aan de elektrische installatie.


Griptang

Alhoewel de griptang geen specifieke taak heeft, is hij wel een nuttige aanvulling op het gereedschap, omdat hij gebruikt kan worden om een moer of een bout vast te houden. De getande bekken zullen bij het verdraaien van de tang zachte metalen beschadigen.


Aftappluggen en remmen

Verstelbare sleutels om de aftapplug van het carter, de versnellingsbak en de achteras te verwijderen, zijn zowel apart als in combinatie te koop voor pluggen met binnenvierkant en buitenvierkant.

Voor het afstellen van de remmen bestaan verstelbare sleutels met een gefixeerde dop, maar ook verstelbare sleutels waarbij de dop een kniegewricht heeft, zodat de stelnokken eenvoudiger zijn te bereiken.


Naast de verstelbare sleutel vind je op deze site ook informatie over andere sleutels, zoals de ringsleutel, momentsleutel, dopsleutel, pijpsleutel, bougiesleutel, steeksleutel en inbussleutel.