Auto Accessoires
auto-onderdelen
AUTO
RADIO

Autoradio inbouwen

Een autoradio kan je gemakkelijk zelf inbouwen. Wij leggen je dit graag stap voor stap uit.

De autoradio kreeg rond 1960 een standaard formaat, namelijk de DIN-maat. Vandaag de dag zijn praktisch alle autoradio’s in die maat. Soms zie je nog een autoradio met het formaat 2-DIN. Dit staat gelijk aan twee DIN-autoradio’s op elkaar.

De ISO connector is een Europese standaard stekker die in bijna elke auto aanwezig is. Moest de ISO connector niet aanwezig zijn in jouw auto, dan zal je je een iso adapter moeten aanschaffen.


Je autoradio inbouwen: stap voor stap

 

stap 1: Om je autoradio in te bouwen start je bij de DIN ingang. Je zorgt ervoor dat deze vrij is van uitstekende delen die je autoradio (de unit) kunnen beschadigen.

stap 2: Monteer het meegeleverde metalen inbouwframe, dat om je autoradio heen bevestigd is.

stap 3: Sluit hierna de meegeleverde stekker van je autoradio op de ISO connector van je auto aan. Indien je autoradio na het installeren de zender- en geluidsinstellingen niet onthoudt, draai dan de gele en de rode draad om. Geel in rood en rood in geel.

stap 4: Hierna kan je de antennestekker aansluiten

stap 5: Zorg dat er na dit alles nog voldoende ruimte overschiet voor je autoradio. Je kan eventueel de bekabeling aan de linker of rechterkant van het dashboard wegstoppen.

stap 6: Nu kan je je autoradio in het frame klikken en de eventueel meegeleverde ombouwring monteren. Let op! Bij sommige autoradio’s dient deze al gemonteerd te zijn voordat de autoradio in het frame wordt geplaatst.

AUTO
RADIO

Autoradio kopen

Wanneer je een autoradio wil kopen, moet je kiezen tussen een nieuwe autoradio of een tweedehands. Het verschil zit hem uiteraard in de prijs.

Terwijl je bij een nieuwe autoradio vrij zeker bent van de kwaliteit ervan, vooral bij merken zoals Pioneer, Kenwood, Blaupunkt, JVC, Alpine en Sony, moet je bij een tweedehands autoradio letten op eventuele gebreken. Het verschil in prijs kan zo snel teniet gedaan worden!

Het meest voorkomende gebrek bij een tweedehands autoradio is dat het geluid niet meer helder klinkt. Dit kan verholpen worden door alle contactpunten van de autoradio goed te reinigen. Nadat alle autoradio onderdelen goed schoongemaakt zijn, kan je beginnen met inbouwen.

Naast advies over je autoradio bieden we je ook advies bij de aankoop van je draagbare dvd-speler, navigatiesysteem, carkit en parkeersensoren.