Auto Accessoires
auto-onderdelen
INTRO

Gesloten Aanhangwagen

Een gesloten aanhangwagen is handig voor wie vaak met de auto op vakantie gaat en op zoek is naar extra opslagruimte.



Gesloten Aanhangwagen kopen of huren

Een gesloten aanhangwagen wordt meestal voor professionele doeleinden gebruikt. In dat geval is het aan te raden om deze te kopen. Varianten op de gesloten aanhangwagen zijn de bagagewagen, caravan, marktwagen en paardentrailer.


Je kan een gesloten aanhangwagen nieuw kopen of opteren voor een occasie. Het verschil zit hem uiteraard in de prijs. Misschien is het voor u echter voordeliger om de gesloten aanhangwagen te huren. Zorg in ieder geval dat uw wagen en aanhanger verzekert zijn met een aangepaste autoverzekering.


Een aanhangwagen zal uw versnellings- en remmogelijkheden drastisch verminderen. Een te bruuske afremming kan je aanhangwagen aan het slingeren brengen. Verhoog de spanning van de autobanden met 0,2 bar en plaats buitenspiegels om de zichtbaarheid naar achteren te verbeteren.


Een gesloten aanhangwagen, caravan, marktwagen, bagagewagen of paardentrailer vormt samen met de auto een "voertuigensleep". Controleer voor het kopen van je aanhangwagen aan de hand van de MTM (maximaal toegelaten massa) welk rijbewijs je nodig hebt.