Auto Accessoires
navigatiesysteem
GPS

Draagbaar navigatiesysteem kopen

Een goed navigatiesysteem voor in de auto hoeft tegenwoordig helemaal niet zo duur meer te zijn.Draagbare navigatiesystemen beschikken standaard over een systeem waarmee je ze aan de voorruit kunt bevestigen. Het opladen gebeurt via de sigarettenaansteker van je auto. In België en Nederland zijn Garmin, TomTom, Mio en Navigon vandaag de dag de grootste spelers op de markt van de navigatiesystemen.


In plaats van een navigatiesysteem te kopen, kan je ook de navigatiesoftware op je smartphone of iPhone installeren. Dit is enkel mogelijk indien je toestel uitgerust is met een gps receiver.


We adviseren om na aanschaf van je GPS goed de tijd te nemen om het apparaat te leren begrijpen. Rijd in het begin eens een vertrouwde route die je ook zonder je GPS zou kunnen rijden.


Nog een laatste tip: veeg de afdruk van de zuignap op de voorruit weg. Voor dieven is dit een teken voor een mogelijke buit.

 

EXTRA MOGELIJKHEDEN OP JE GPS


Veel modellen beschikken over een line-out aansluiting. Deze aansluiting kun je gebruiken om je GPS met je autoradio en luidsprekers te verbinden. De autoradio moet daarvoor dan wel een geschikte ingang hebben.


Sommige navigatiesystemen kunnen op basis van het TMC (traffic message channel) hun route tijdig bijsturen, zodat files worden vermeden. TomTom heeft naast TMC nog een eigen systeem: HD Traffic. Hiervoor gebruikt TomTom de signalen van zich verplaatsende gsm’s als indicator voor opstoppingen. HD Traffic biedt in principe een grotere dekking van het wegennet dan TMC. Het is echter niet gratis.


Tegenwoordig beschikken de meeste gps systemen over een voorgeïnstalleerde database met flitslocaties. In Duitsland en Zwitserland is het echter verboden om een flitspalen-database in een navigatiesysteem te hebben. Als je door deze landen moet, verwijder je dus best dit gedeelte uit de database van je GPS.


Daarnaast bestaan er systemen die over een FM-zender beschikken. Daarmee kan het geluid naar je autoradio worden gestuurd via een FM-frequentie die nog niet gebruikt wordt. Andere navigatiesystemen laten dan weer toe om via bluetooth verbinding te maken met je gsm en nemen zo de functie van een carkit in de auto over. Al deze extra's zijn natuurlijk niet gratis en het belangrijkste is dat het navigatiesysteem je van A naar B brengt.


Naast advies over je navigatiesysteem bieden we je ook advies bij de aankoop van je draagbare dvd-speler, autoradio, carkit en parkeersensoren.