Auto Accessoires
auto-onderdelen
INTRO

Online Autoverzekering Afsluiten

Voordat je een autoverzekering gaat afsluiten is het slim om de verschillende autoverzekeringen eerst te vergelijken.Er zijn meerdere online verzekeraars en deze berekenen voor jou adhv een simulatie de goedkoopste autoverzekering. Hierna krijg je de offerte, zodat je een duidelijk zicht hebt op de verzekeringspremie, de voorwaarden tot opzeggen, de bonus-malus schaal en de dekking van je autoverzekering. Let goed op: sommige goedkopere verzekeringspolissen bieden een erg gelimiteerde bescherming aan.


Autoverzekering afsluiten verplicht?

Een autoverzekering afsluiten is verplicht in BelgiŽ. Althans de autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA). Dit is een autoverzekering die de schade vergoedt die anderen hebben geleden door een ongeval waarbij jijzelf in fout was.

De BA autoverzekering vergoedt de lichamelijke, materiŽle en morele schade van de andere partij, dus NIET de kosten aan je eigen auto. Om de eigen kosten te dekken, moet je een extra autoverzekering nemen zoals een omnium autoverzekering. Een extra autoverzekering is niet verplicht.


Autoverzekering: de verzekeringspremie

Bij het afsluiten van een autoverzekering zal je verzekeringsmaatschappij rekening houden met je leeftijd, de kostprijs van jouw voertuig en het aantal ongevallen waarbij je al in fout was. Wanneer je al enkele accidenten veroorzaakt hebt, zal je een hogere verzekeringspremie moeten betalen. Na het afsluiten van de autoverzekering ontvang je een groene kaart en deze moet verplicht aanwezig zijn in je auto.


Autoverzekering: bonus-malus systeem

Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt er rekening gehouden met jouw bonus-malus. Het bonus-malus systeem beloont schadevrije chauffeurs met een lagere premie en straft roekeloze autobestuurders met een hogere verzekeringspremie. Het bonus-malus systeem werkt met een bonus-malus ladder. Deze ladder bestaat uit een twintigtal treden. Per schadevrij jaar stijg je ťťn trede en hoe hoger op de ladder, hoe meer korting je krijgt op je verzekeringspremie.