Auto Accessoires
parkeersensoren
INTRO

Parkeersensoren

Parkeersensoren zijn een uitstekende parkeerhulp en bieden een goedkoop alternatief voor de achteruitrijcamera met monitor.Tegenwoordig zijn parkeersensoren dikwijls standaard aanwezig bij aankoop van een nieuwe wagen. Indien uw auto nog niet is voorzien van parkeersensoren zijn deze alsnog eenvoudig te monteren in de bumper. Indien je niet over voldoende technische kennis beschikt, kan je je parkeersensoren eventueel laten inbouwen door je garagist. Let wel: voor het praktisch rijexamen ben je verplicht je parkeersensoren uit te schakelen, tenzij dit technisch niet mogelijk is.


Parkeersensoren werken met ultrasoon geluid. Daarom monteer je je parkeersensoren best op zo’n manier dat er niets ‘in het zicht’ van de sensoren hangt. Heel vaak wordt bij een auto met parkeersensoren ook het advies gegeven dat je er best een afneembare trekhaak op zet. Dit omdat de parkeersensoren de trekhaak anders eventueel als een voorwerp dicht achter de auto zien. Nochtans is dit met de huidige technologie geen enkel probleem meer. Ook in het geval van een gesloten aanhangwagen kan je hiermee rekening houden.


Parkeersensoren zijn tevens gevoelig voor het materiaal waarin ze gemonteerd zijn. Metalen bumpers beïnvloeden de werking, kunststoffen bumpers niet. Hier zijn tegenwoordig verschillende oplossingen voor te vinden, namelijk onderbouwsensoren en een rubber stootstrip met ingebouwde sensoren.


Een achteruitrijcamera met monitor is in tegenstelling tot parkeersensoren dikwijls voorzien van overbodige extra’s, zoals een afstandsbediening of NightVision. Voor bestelwagens, mobilhomes of vrachtwagens kan een achteruitrijcamera echter wel een meerwaarde bieden ten opzichte van parkeersensoren. Bekende fabrikanten van parkeersensoren en achteruitrijcamera’s zijn oa Valeo, Elro en Quintezz.


Naast advies over parkeersensoren, bieden we je ook advies bij de aankoop van je draagbare dvd-speler, autoradio, carkit en navigatiesysteem.